Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.chivava.si

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine chivava.si - ©2014 Chivava.si. Vse pravice pridržane.

Splošno

Splošni pogoji poslovanja so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. Spletna trgovina chivava.si (v nadaljevanju kot »spletna trgovina«) je namenjena predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo samostojno podjetje ESR, Rudl Boštjan s.p., Spodnja Polskava 123, 2331 Pragersko, (v nadaljevanju »ponudnik«). Splošni pogoji prav tako veljajo za naročila oddana preko e-pošte, telefona ali uradne Facebook strani trgovine in se z oddajo naročila sprejmejo.

Obiskovalec z registracijo v spletno trgovino pridobi uporabniško ime, ki je v obliki njegove elektronske pošte, ter geslo, ki ga določi obiskovalec sam. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh pogojev poslovanja in potrjuje, da je bil seznanjen s politiko zasebnosti.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Barva izdelka na sliki se lahko razlikuje od dejanske barve izdelka. 

1          DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vedno zagotovil naslednje informacije:

  •          identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
  •          kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
  •          bistvene značilnosti storitev oz. blaga,
  •          dostopnost artiklov,
  •          časovno veljavnost ponudbe,
  •          rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop, poleg tega tudi o tem, če in koliko              stane kupca odstop od pogodbe,
  •          pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
  •          Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo stroške prevoza, način plačila in dostave.

2          CENE

Vse cene so v evrih in vsebujejo 22% DDV.  Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Pri opisih izdelkov in cen lahko pride do napak. Ponudnik si pridružuje pravico do sprememb cen izdelkov brez predhodne najave. Vse akcijske cene in ponudbe veljajo do roka, navedenega ob sami akcijski ponudbi. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo stroškov pakiranja in poštnine.

3          POSTOPEK NAKUPA

Na spletni strani Chivava.si uporabnik izbere izdelek, označi barvo (če je mogoče) in velikost izdelka ter klikne na povezavo »V košarico« in nato »Na blagajno«.

Izdelek se avtomatsko prenese v košarico in uporabnik lahko nadaljuje z naročilom. S klikom na ikono košarice uporabnik vidi dodane izdelke in jih lahko po želji odstrani iz košarice.

Če želi uporabnik zaključiti z nakupom, klikne ikono »Na blagajno« in nato na ikono »Nadaljuj z naročilom«. Uporabnik se mora ob prvi prijavi registrirati in vpisati potrebne osebne podatke, če je že registriran, pa se mora prijaviti s svojim uporabniškim imenom in geslom.  Uporabnik izbere način plačila, dostavo za podjetje opravlja Pošta Slovenije d. d.

Po oddaji naročila prejme kupec na elektronski naslov avtomatsko SPOROČILO, da je njegovo naročilo sprejeto s podrobnostmi naročila. Uporabnik bo po elektronski pošti prav tako obveščen, ko bo njegovo naročilo poslano.

V kolikor želi uporabnik naročilo spremeniti ali v celoti preklicati, lahko to stori preko elektronskega naslova info@chivava.si kadarkoli preden bo njegovo naročilo odpremljeno.

4          NAČIN PLAČILA

Pri prvem nakupu nad 80 € si pridržujemo pravico do zahteve plačila po predračunu. 

4. 1      Plačilo po povzetju

Naročeno blago plača kupec po povzetju pošiljke poštnemu uslužbencu oziroma dostavljavcu. Pogodbeni partner za dostavo pošiljk nakita je Pošta Slovenije, d. d., ki kupcu ob prevzemu zaračuna provizijo za vplačilo kupnine in sicer 1,05€ na odkupnino v vrednosti do 98€, 1,07% na odkupnino v vrednosti od 98 do 501 in 5,36€ na odkupnino v vrednosti nad 501,00€. V kolikor stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu.

V kolikor se kupcu kljub enkratnemu neprevzemu paket v skladu z medsebojneim dogovorom ponovno pošlje s plačilom po povzetju in ga kupec ponovno ne prevzame, mu bomo zaračunali stroške, povezane z neprevzemom, saj to dejanje smatramo kot namerno povzročanje poslovne škode ponudniku.

4. 2      Plačilo po predračunu (nakazilo na bančni račun ponudnika)

Kupec prejme v elektronskem sporočilu predračun s podatki o naročilu in podatki za nakazilo plačila na bančni račun ponudnika. Naročilo bo odposlano po prejemu plačila.

5          DOBAVNI ROK

Zaloga objavljenih artiklov niha dnevno. Za izdelke na zalogi je dobavni rok 1 - 3 dni, za ostale kot je navedeno pri izdelku. Če kupec želi izdelek na zalogi v drugi barvi ali velikosti, se dobavni rok ustrezno podaljša. V primeru, da naročite izdelek, ki ima daljši dobavni rok od ostalih naročenih izdelkov, bo naročilo poslano, ko bodo pripravljeni/na voljo vsi izdelki oz. je možno tudi po dogovoru v primeru, da stranka plača večkratne stroške poštnine.

V primeru, da artikla ni na zalogi pri dobavitelju, vas o tem obvestimo preko email-a, določimo razumen rok dostave blaga, ali naročilo prekličemo.

Dobavni roki so izraženi v številu delovnih dni in so za vsak posamezni artikel navedeni v opisu izdelka. Dobavni roki veljajo od datuma potrditve naročila. V kolikor je za naročen artikel rok dobave daljši, ponudnik uporabniku pošlje elektronsko obvestilo o predvidenem možnem roku dobave. Ponudnik si pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo določenih ali celo vseh izdelkov, za določen ali nedoločen čas omeji dostop do spletne trgovine, da popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine.

6          STROŠKI DOSTAVE

Cene artiklov ne vključujejo stroškov pošiljanja in dostave. Stroški pošiljanja  in dostave za nakit znašajo 1,90€, za obleke pa 3,5€. Pri enkratnem naročilu nad 60€ je dostava brezplačna. Dostavo za ponudnika opravlja Pošta Slovenije d. d., ., ki kupcu ob prevzemu zaračuna provizijo za vplačilo kupnine in sicer 1,05€ na odkupnino v vrednosti do 98€, 1,07% na odkupnino v vrednosti od 98 do 501 in 5,36€ na odkupnino v vrednosti nad 501,00€. V kolikor stranka paketa 1x ne prevzame, je pri naslednjem naročilu možno le plačilo po predračunu. V primeru plačila po predračunu provizije za vplačilo kupnine ni. V kolikor niso vsi naročeni izdelki dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadne dostave ponudnik.

Ponudnik krije stroške pošiljanja pri enkratnem naročilu nad 60€ (brez stroškov pošiljanja).

7          PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Kupec ima pravico odstopiti od pogodbe/nakupa natanko tako, da v štirinajstih (14) dneh od prejema pošiljke ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe/nakupa na elektronski naslov info@chivava.si, blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži, priložena mora biti kopija računa. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov odstop od pogodbe/nakupa ni možen. Vračilo blaga ponudniku v štirinajstih (14) dneh po prejemu se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. PONUDNIK NE SPREJEMA POŠILJK NA ODKUPNINO! Kupcu bo kupnina vrnjena v najkrajšem možnem času, najkasneje pa v tridesetih (30) dneh po prejemu vrnjenega blaga. Kupcu bo kupnina vrnjena izključno na njegov transakcijski račun.

Fizični osebi bo kupnina vrnjena izključno na TRR fizične osebe. V kolikor je oseba pravna in je bilo plačilo izvedeno iz TRR pravne osebe, bo kupnina vrnjena izključno na TRR te pravne osebe.

7.1   Odgovornost naročnika v primeru nedviga paketa

V kolikor naročnik paketa ne dvigne, nastanejo stroški dvojnega pošiljanja. Na ta način naročnik odstopi od pogodbe, a je kljub temu dolžan pokriti stroške vračanja paketa skladno z zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2 43.č člen alineja 6). Tako stroški pošiljanja odpadejo na pošiljatelja, stroški vračanja paketa pa na naročnika. Višina teh stroškov je odvisna od dimenzije in teže paketa. V kolikor naročnik paketa ne dvigne, bo prodajalec v roku 5 dni od prejetja vrnjenega paketa, izdal naročniku račun v višini stroškov vračila, skladno z ceniki dostavnih služb (Pošta Slovenije).

8         MENJAVA BLAGA

Uporabnik ima pravico do menjave naročenega blaga natanko tako, da v štirinajstih (14) dneh po prejemu pošiljke podjetju pisno sporoči menjavo blaga na elektronski naslov info@chivava.si, blago pa vrne ponudniku v tridesetih (30) dneh po poslanem pisnem sporočilu, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Blago mora biti vrnjeno nerabljeno in nepoškodovano, v originalni embalaži, priložena mora biti kopija računa, v nasprotnem primeru vam blaga ne moremo zamenjati. Po preteku vsaj enega od navedenih rokov menjava ni možna. Stroške ponovnega pošiljanja blaga krije ponudnik. V kolikor ponudnik ni v stanju v roku tridesetih (30) dni od prejema neustreznega blaga dostaviti nadomestno blago, se zavezuje k vrnitvi kupnine.

9        VARNOST 

Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanje osebnih podatkov, naročil in plačil, vendar kljub redni kontroli podatkov uporabnika ni mogoče popolnoma zaščititi. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti in ne more biti odškodninsko odgovoren za kakršnekoli poškodbe računalniške in/ali strojne opreme ali druge lastnine ter morebitne vnose virusov, ki bi lahko prizadeli uporabnikovo opremo zaradi obiska spletne strani, prenosov besedil, slik, podatkov ter video in avdio zapisov. Uporabnik je prav tako sam odgovoren za varovanje svojih uporabniških podatkov in gesla. Uporabnik jamči za točnost in resničnost vseh posredovanih podatkov ter ponudniku odgovarja za morebitno nastalo škodo, zaradi netočnih in neresničnih podatkov.

10       POGOJI IN PRAVILA ZA NAGRADNE IGRE

1. Splošne določbe 

Organizator nagradne igre “Bodite še lepše”, je ESR, Rudl Boštjan s.p. Spodnja Polskava 123, 2331 Pragersko(v nadaljevanju: organizator). Nagradna igra poteka od 01. marca pa do vključno 05. marca 2016 na družabnem omrežju Facebook na naslovu https://www.facebook.com/chivavastyle/. Nagradna igra ni sponzorirana s strani Facebooka in ni povezana s Facebookom kot podjetjem. Vse informacije, ki jih uporabnik posreduje v nagradni igri, prejme organizator nagradne igre.

 2. Pogoji sodelovanja v nagradni igri

V nagradni igri lahko sodelujejo državljani Republike Slovenije (fizične osebe). Mlajši od 18. let morajo pridobiti dovoljenje staršev za sodelovanje v nagradni igri. V nagradni igri bodo lahko sodelovali vsi, ki bodo to želeli in bodo všečkali eno od nagrad.

 3. Potek nagradne igre in razglasitev nagrajencev

Z všečkom ene ali druge nagrade izpolnjuješ pogoje za sodelovanje v nagradni igri.

V petek, 05.03.2016 se nagradna igra ob 16.00 konča in v petek 05.03..2016 ob 17.00 bomo razglasili naključno izžrebane nagrajence, ki bodo prejeli nagrade.

Vsi sodelujoči se s sodelovanjem v aplikaciji strinjajo, da lahko objavimo njihovo ime iz profila s katerim ste sodelovali v nagradni igri, na Facebook strani https://www.facebook.com/chivavastyle/ .

 4. Rezultati žrebanja, nagrade in prevzem nagrad

Vsi nagrajenci bodo objavljeni na Facebook strani https://www.facebook.com/chivavastyle/. Pred izročitvijo nagrad mora organizator s strani nagrajencev v roku treh (3) dni po razglasitvi prejeti potrebne osebne podatke :Facebook uporabniško ime, ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefonsko številko, davčno izpostavo in davčno številko.

Posredovanje vseh teh podatkov na mail je pogoj za izročitev nagrade prejemniku.

Denarno izplačilo nagrad ni mogoče, nagrade niso prenosljive, zamenjava nagrade ni mogoča. 

 Nagrade:

Nagrado – modno zapestnico, vam pošljemo po pošti, v roku (1) enega tedna po posredovanju zahtevanih podatkov na mail: info@chivava.si 

 5. Davki in akontacija dohodnine  

Plačilo vseh davkov od nagrad (vključno z DDV-jem) je odgovornost organizatorja, ki za nagrajence od vrednosti nagrade odvede akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi ter nagrajencu pošlje potrdilo o vrednosti nagrade za dohodninsko napoved.  

Organizator bo za ostale nagrade in nagrajence od vrednosti nagrade odvedel akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi. Morebitna doplačila dohodnine na podlagi letne dohodninske odločbe je dolžan poravnati prejemnik nagrade sam. Preden se nagrada izroči nagrajencu, mora le-ta organizatorju posredovati natančne osebne podatke: ime in priimek, datum rojstva, naslov, telefonsko številko, davčno izpostavo in davčno številko. Pri nagradah do vrednosti 42 EUR se akontacija dohodnine ne odvede, vrednost nagrade pa se tudi ne všteva v davčno osnovo prejemnika. V skladu z Zakonom o davčnem postopku je nagrajenec tudi za prejem nagrade do vrednosti 42 EUR organizatorju dolžan sporočiti davčno številko. Organizator bo dobitniku nagrade po pošti poslal potrdilo, ki se bo nanašalo na vrednost nagrade in znesek plačane akontacije davka, v primeru, če bo to potrebno. Vsi dobitniki, ki bodo prejeli obvestilo, so dolžni to napovedati v svoji dohodninski napovedi. Organizator ni odgovoren za davke, ki se lahko pojavijo v povezavi s kakšnimi drugimi nagradami.

 6. Odgovornost

Organizator ne nosi nobene odgovornosti, niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami okrog lastništva izžrebanih nagrad, ne bodo imeli nobenega vpliva na pravilo, da organizator dodeli nagrado tisti osebi, ki je organizatorju poslala svoje podatke v skladu s temi pravili. Organizator bo nagrado v skladu s pravili izročil osebi uporabnika oz. njeni uradno pooblaščeni osebi, katere podatki bodo navedeni v elektronskem sporočilu, ki ga organizator prejme od nagrajenega. Organizator ne prevzema nobene in nikakršne odgovornosti za kakršnokoli škodo, ki bi nastala kot posledica prevzema in koriščenja nagrade, s čimer se sodelujoči s pristopom k tej nagradni igri izrecno strinjajo. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje družabnega omrežja Facebook ter posledice nedelovanja, ne glede na razloge nedelovanja. Organizator ne prevzema nobene odgovornosti za nedelovanje ali nepopolno delovanje elektronske pošte in internetne povezave sodelujočega ali nedelovanje storitve, ki je posledica napačne uporabe ali neznanja uporabe storitev. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za morebitno nastalo škodo.

 7. Pravila nagradne igre

S sodelovanjem v nagradni igri udeleženci potrjujejo, da so seznanjeni s temi pravili in se zavezujejo, da bodo ravnali v skladu s pravili nagradne igre. V primeru kakršnegakoli spora ali nejasnosti štejejo ta pravila za primarna v odnosu do vseh morebitnih drugih objav, bodisi v tiskani, elektronski ali katerikoli drugi obliki. Pravila in splošni pogoji te nagradne igre so na voljo na https://www.facebook.com/chivavastyle//. Organizator si pridržuje pravico sprememb pravil, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki na strani javnosti. O vseh spremembah in novostih nagradne igre bo organizator sodelujoče obveščal z objavami na Facebook strani https://www.facebook.com/chivavastyle/ vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator nagradne igre. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v čim krajšem času in o tem obvestil udeleženca.

 9. Varovanje osebnih podatkov

Organizator bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izročitve nagrade in morebitno plačilo akontacijo dohodnine v skladu z veljavnimi predpisi. Organizator se zavezuje, da podatki, ki jih bodo nagrajenci posredovali, ne bodo predani v roke tretji osebi ali kakorkoli drugače uporabljeni v nasprotju z zakonodajo Republike Slovenije, razen če je to potrebno zaradi izvedbe nagradne igre oz. neposrednega trženja.

11        PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. l. RS št. 86/2004) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEK-om, Ur. l. RS, št. 43/2004). Vsi podatki, pridobljeni s spletne strani Chivava.si , bodo uporabljeni izključno za potrebe izpolnitve naročila/vračila/menjave, pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov in ostale potrebne komunikacije. Reklamna elektronska (e-mail) in tekstovna sporočila (sms) morajo biti jasno in nedvoumno označena kot reklamna sporočila, pošiljatelj pa jasno razviden. Željo uporabnika, da ne želi prejemati reklamnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno upošteval. Za odjavo od prejemanja novic preko e-maila mora uporabnik poslati e-mail na info@chivava.si.

12        ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla. Vse fotografije so zgolj simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Barvni odtenki in videz izdelkov lahko odstopajo od dejanskega stanja izdelkov. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

13        PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@chivava.si ali po klasični pošti na naslov:  Spletna trgovina CHIVAVA, Rudl Boštjan s.p., Spodnja Polskava 123, 2331 Pragersko. Ponudnik mora v petih (5) dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščati o poteku postopka. Ponudnik si najboljših močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V kolikor to ni mogoče, je za reševanje sporov pristojno Okrajno sodišče v Mariboru.


Gor